Even voorstellen

Even voorstellen

Efkes foeskje is het is het Friese woord voor "even voorstellen". Op deze pagina willen we u graag kennis laten maken met ons gezin.
 
Steven van der ZeeMijn naam is Steven van der Zee. Bouwjaar: 1970 De boer van de Aktiviteitenboerderij. Ik houd mij voornamelijk bezig met de veehouderij. Dat betekent dat je mij 's ochtends en 's avonds in de stal vind, daarnaast houd ik me bezig met het welzijn van de dieren. Naast het verzorgen van het vee ben ik een liefhebber van al het moois wat ons bedrijf te bieden heeft. Ik geniet met volle teugen van de ontwikkeling die de natuur doormaakt op ons bedrijf. Dit alles geeft net dat kleine stukje smaak extra aan het vlees van ons bedrijf. Het is vervolgens een kleine stap om af en toe eens als kok (culiboer) een proeverij te begeleiden.
Naast mijn dagelijkse beslommeringen op het bedrijf vind ik het prettig om maatschappelijk nog wat bestuurlijk bezig te zijn en eens per week ben ik bassist bij de Jouster Fanfare.
 
Klaziena v.d. Zee-OenemaIk ben Klaziena van der Zee, in 1969 geboren met de achternaam Oenema, de jongste uit een gezin met 4 kinderen. Ik ben geboren en getogen op de huidige boerderij en dus een echte "Fjouwerhúster". Na het VWO heb ik de HLS in Leeuwarden gevolgd. Via deze opleiding heb ik stage gelopen in Zwitserland en Canada. Na de HLS ben ik bij HokoFarm in Marknesse aan het werk gegaan. Later is de naam HokoFarm gewijzigd in Insentec waar ik in totaal ongeveer 7 jaar gewerkt heb. Eerst als automatiseringsspecialist en vervolgens als kwaliteitsfunctionaris voor het opzetten van een kwaliteitssysteem volgens ISO9001. Na de komst van 4 kinderen, alle 4 jongens, wilde ik wel wat tijd vrij maken om andere dingen te gaan doen. Dit heeft geresulteerd in de Aktiviteitenboerderij die ik nu samen met Steven run. Ik ben dan ook degene die de mensen op het bedrijf begeleidt. En als het heel erg druk is, springt Steven regelmatig bij of mijn ouders.

Hallo, wij zijn  Kleis, Sietse, Jan en Hendrik en zijn de 4 kinderen van de fam. Van der Zee. Kleis zit op de basisschool "De Trieme" in St Johannesga. En Hendrik (MBO Podiumtechniek te Zwolle) en Jan en Sietse (Havo) op het Bornego College in Heerenveen
 
 
  • Hendrik, Jan, Sietse en Kleis
  • Klaziena
  • Steven
  • Steven en Klaziena
  • Hendrik
  • Jan